Jawatan Kosong UiTM Pahang Bulan November 2014

Jawatan Kosong UiTM Pahang
Jawatan Kosong UiTM Pahang November 2014.

Tarikh tutup: 14 November 2014.

Majlis Pecah Tanah dianggarkan RM26 juta kampus tetap ITM Cawangan Pahang telah dilakukan oleh Menteri Besar Y.B. Dato Seri Haji Khalil Yaakob pada 22 Ogos 1988. Kerajaan Negeri Pahang telah memperuntukkan 1000 ekar tanah di Bandar Pusat Jengka, Daerah Maran, untuk menjadi tapak untuk membina Kampus tetap yang akan dibina. Kampus ini dibina dalam dua fasa, fasa permulaan untuk menampung 2500 pelajar dan akhirnya di kampus, dengan penuh kemudahan dan infrastruktur, supaya dapat menampung pelajar-pelajar 4500. Peruntukan tanah bagi kampus dibahagikan kepada nisbah 60: 40, di mana 40 peratus tanah akan pergi untuk pembangunan kawasan, manakala baki 60 peratus akan digunakan untuk tujuan pertanian.

Pembinaan tapak baru yang bermula pada tahun 1988 dan di tengah-tengah krisis ekonomi yang menyaksikan projek itu dihentikan untuk sementara, akhirnya siap dibina pada tahun 1992. Beransur-ansur memindahkan UiTM Pahang dari Kuantan ke Jengka telah disiapkan pada tahun 1993, oleh itu menandakan era baru dalam sejarah mereka.

Permohonan adalah dipelawa daripada calon-calon Bumiputera Warganegara Malaysia yang berkelayakan untuk mengisi kekosongan jawatan tetap/kontrak seperti yang diiklankan berikut di UiTM (Pahang):

01. Pensyarah Pakej (Pensyarah Sambilan Sepenuh Masa)

Cara memohon:

a) Permohonan hendaklah dibuat di dalam Borang Perjawatan Universiti Teknologi MARA yang boleh diperolehi dengan melayari laman sesawang UiTM Pahang atau boleh didapati sendiri di Bahagian Pentadbiran, Universiti Teknologi MARA Pahang.

b) Sila kemukakan permohonan lengkap kepada:

Puan Nurhidayah Masni Abdullan
Ketua Pusat Pengajian
Fakulti Sains Komputer & Matematik
Blok Pentadbiran
UNIVERSITI TEKNOLOGI MARA PAHANG
26400 BANDAR TUN ABDUL RAZAK JENGKA
PAHANG DARUL MAKMUR
NO. TELEFON : 09-4602733

c) Sila klik pautan jawatan kosong UiTM Pahang di bawah untuk melihat bidang tugas serta kelayakan diperlukan bagi jawatan yang ditawarkan:

>> Iklan jawatan kosong UiTM Pahang 

-------------

P/s: Khas untuk calon yang terlibat dengan sesi temuduga Penguasa Kastam Gred W41 pada 07/10/2014 hingga 27/10/2014 ni. Dapatkan panduan temuduga lengkap di sini.Daftarkan emel di bawah. Ini akan membolehkan kami menghantar iklan-iklan jawatan kosong terkini seluruh negara dan tips-tips berkaitan kerjaya terus ke dalam emel anda. Masukkan emel di bawah sekarang!

Delivered by FeedBurner

Jumlah Subscriber

No comments:

Post a Comment

Sila tinggalkan komen atau pendapat anda. Terima kasih!