6 Jawatan Kosong Lembaga Muzium Negeri Pulau Pinang Bulan November 2014 - Blog Tips Kerjaya

Breaking News

6 Jawatan Kosong Lembaga Muzium Negeri Pulau Pinang Bulan November 2014

Jawatan Kosong Lembaga Muzium Negeri Pulau Pinang
Jawatan Kosong Lembaga Muzium Negeri Pulau Pinang November 2014.

Tarikh tutup: 21 November 2014.

Muzium Negeri Pulau Pinang di jalan Farquhar merupakan bangunan pertama yang datang di bawah pentadbiran Lembaga Muzium Negeri Pulau Pinang. Kronologi yang bermula pada 1816 sebagai sebuah bangunan yang disumbangkan oleh Syarikat Hindia Timur yang dibina di bawah seliaan Captain Robert Smith (Jurutera Diraja), dan untuk digunakan sebagai sebuah pusat pendidikan. Penang Free School yang ditubuhkan pada 1816 berpindah ke bangunan ini pada tahun 1821. Sekolah ini terbuka kepada semua Penang dilahirkan tanpa mengira bangsa dan dengan itu nama Pulau Pinang percuma. Pada tahun 1928 sekolah Hutching menduduki bangunan ini.

Dalam Perang Dunia Kedua, bangunan ini mengalami pengeboman oleh musuh dan tentera bersekutu dan sayap Timur seluruh dibakar. Ia telah disetkan untuk meroboh pada tahun 1961 kerana Kerajaan Negeri ingin membina sekolah baru. Rancangan yang berubah, terima kasih kepada yang pertama Malaysia Perdana Menteri Tunku Abdul Rahman Putra Al-Haj, yang mencadangkan bangunan itu dijadikan sebuah Muzium sebaliknya.

Permohonan adalah dipelawa daripada warganegara Malaysia yang berkelayakan dan berminat serta berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup permohonan untuk mengisi kekosongan jawatan di Lembaga Muzium Negeri Pulau Pinang seperti diiklankan di bawah:

01.Kurator, Gred S41 2 Kekosongan (Tetap)
02.Penolong Kurator, Gred S27 3 Kekosongan  (Tetap)
03.Pembantu Muzium, Gred S17 3Kekosongan  (Tetap)
04.Pembantu Operasi, Gred N11 2 Kekosongan (Tetap)
05.Pegawai Khidmat Pelanggan, Gred N17 1 Kekosongan (Kontrak)
06.Pengawal Keselamatan, Gred KP11 2 Kekosongan (Kontrak)

Cara memohon:

a) Permohonan hendaklah menggunakan Borang Permohonan Jawatan dalam Lembaga Muzium Negeri Pulau Pinang yang boleh diperolehi secara PERCUMA di kaunter Muzium Negeri Pulau Pinang, Balai Seni Lukis dan Bangunan No. 57 Jalan Macalister. Borang Permohonan juga boleh dimuat turun dari laman sesawang Lembaga Muzium Negeri Pulau Pinang di http://www.penangmuseum.gov.my. Borang tersebut mestilah disertakan dengan butiran diri (resume) yang menyatakan kelayakan akademik, pengalaman bekerja dan salinan sijil-sijil yang telah disahkan berkaitan dengan bidang dipohon. Borang boleh didapati melalui pautan di bawah:

b) Atau secara bertulis menggunakan borang permohonan yang boleh dimuaturun melalui pautan di bawah:


c) Iklan asal jawatan kosong Lembaga Muzium Negeri Pulau Pinang ini boleh dibaca semula melalui pautan di bawah:


d) d) Borang permohonan yang telah lengkap diisi hendaklah dihantar dalam sampul surat berukuran 32 sm x 22 sm ke alamat:

Bahagian Pentadbiran (Perjawatan)
Lembaga Muzium Negeri Pulau Pinang
No. 57 , Jalan Macalister ,
10400 , Georgetown, Pulau PinangTahniah, jika anda dipanggil ke temuduga SPA! Tapi tahukah anda, tahun ini setakat September 2014 ada lebih 1 JUTA permohonan diterima oleh SPA! So, how to stand out of 1++ Million applicant have been selected by SPA? Hargai peluang ini dan buat persediaan yang paling rapi untuk hadir temuduga melalui pautan berikut:
Daftarkan emel di bawah. Ini akan membolehkan kami menghantar iklan-iklan jawatan kosong terkini seluruh negara dan tips-tips berkaitan kerjaya terus ke dalam emel anda. Masukkan emel di bawah sekarang!

Delivered by FeedBurner

1 comment:

  1. Maaf! Adakah jawatan ini memang dibuka dan benarkah hanya melalui borang bertulis dan bukannya diisi secara online?

    ReplyDelete

Sila tinggalkan komen atau pendapat anda. Terima kasih!