13 Jawatan Kosong (UKM) Universiti Kebangsaan Malaysia Bulan Disember 2014 - Blog Tips Kerjaya

Breaking News

13 Jawatan Kosong (UKM) Universiti Kebangsaan Malaysia Bulan Disember 2014

Jawatan Kosong UKM
Jawatan Kosong (UKM) Universiti Kebangsaan Malaysia Disember 2014.

Tarikh tutup: 04 Disember 2014.

Usaha-usaha untuk merealisasikan institusi berasaskan Bahasa Melayu dalam semua mata pelajaran menyebabkan penubuhan The National Universiti Of Malaysia (UKM), pada Mei 18 tahun 1970. Penubuhan UKM yang pertama ialah di Lembah Pantai Kuala Lumpur. Kumpulan pertama  pelajar ialah seramai 192 prasiswazah dan 2 Siswazah. Berdaftar di 3 Fakulti; Sains, sastera dan Pengajian Islam.

Keperluan pendidikan tinggi untuk orang Melayu mula dibangkitkan dalam Mesyuarat Majlis Raja-raja yang berlangsung pada 1903. Pada tahun 1917, Za’ba, seorang cendekiawan tersohor Melayu telah membangkitkannya dalam akhbar Lembaga Melayu. Ini diikuti pada tahun 1923, oleh seorang tokoh pendidik iaitu A. Kadir Adabi yang mengemukakan memorandum gagasan tersebut kepada DYMM Sultan Kelantan. Selepas merdeka, masalah perlanjutan pelajaran bagi pelajar sekolah menengah aliran Melayu dan sekolah agama Islam menyemarakkan lagi idea ini dan akhirnya tertubuhlah UKM.

Permohonan adalah dipelawa kepada warganegara Malaysia yang berumur 18 tahun ke atas bagi mengisi kekosongan jawatan Kosong di (UKM) Universiti Kebangsaan Malaysia seperti berikut:

01. Jurufotografi B17
02. Jurufotografi B27
03. Juruteknologi Pergigian U29
04. Pegawai Khidmat Pelanggan N17
05. Pelukis Pelan J17
06. Pemandu Kenderaan H11
07. Pembantu Kesihatan Awam U17
08. Pembantu Pembedahan Pergigian U17
09. Penolong Jurutera Ja29
10. Penolong Pegawai Pertanian G27
11. Penolong Pegawai Teknologi Maklumat F29
12. Penyelia Asrama N17
13. Pereka B17

Cara memohon:

a) Permohonan jawatan kosong (UKM) Universiti Kebangsaan Malaysia ini adalah dengan menggunakan kaedah atas talian / online sahaja.

c) Sila klik pautan di bawah untuk melihat bidang tugas serta kelayakan diperlukan, dan seterusnya memulakan proses permohonan online anda:


c) Pemohon kali pertama bagi jawatan kosong (UKM) Universiti Kebangsaan Malaysia melalui portal kerjaya UKM adalah dikehendaki mendaftarkan akaun permohonan terlebih dahulu. Manakala pemohon sedia ada boleh terus log masuk (login) untuk meneruskan permohonan.P/s: Khas untuk calon yang dipanggil ke sesi temuduga Pegawai Tadbir Diplomatik Gred M41 pada 08/12/2014 ni. Dapatkan panduan temuduga lengkap di sini.Daftarkan emel di bawah. Ini akan membolehkan kami menghantar iklan-iklan jawatan kosong terkini seluruh negara dan tips-tips berkaitan kerjaya terus ke dalam emel anda. Masukkan emel di bawah sekarang!

Delivered by FeedBurner

No comments

Sila tinggalkan komen atau pendapat anda. Terima kasih!