2 Jawatan Kosong (FRIM) Institut Penyelidikan Perhutanan Malaysia Bulan Disember 2014 - Blog Tips Kerjaya

Breaking News

2 Jawatan Kosong (FRIM) Institut Penyelidikan Perhutanan Malaysia Bulan Disember 2014

Jawatan Kosong FRIM
Jawatan Kosong (FRIM) Institut Penyelidikan Perhutanan Malaysia Disember 2014.

Tarikh tutup: 19 Disember 2014.

Di Institut Penyelidikan Perhutanan Malaysia (FRIM) ditubuhkan pada tahun 1929 sebagai Institut Penyelidikan Hutan (FRI) adalah sebuah Jabatan di bawah Ibu Pejabat Perhutanan Semenanjung Malaysia. Sehingga tahun 1985, Institut menjadi sebuah badan berkanun yang tertakluk kepada penyelidikan dan pembangunan Lembaga hutan Malaysia (MFRDB) di bawah ini kemudian Kementerian Perusahaan Utama. Kemudian pada tahun 2004, FRIM telah ditadbir oleh Kementerian Sumber Asli dan alam sekitar.

Terletak 16 km Utara barat Kuala Lumpur, 544.3 di ha kampus ini dikelilingi oleh Bukit Lagong Forest Reserve. FRIM, yang Tempahan telah dianugerahkan pengiktirafan MS ISO 9001: 2008 diketuai oleh Ketua pengarahnya, Dato' Dr. Abd. Latif Mohmod.

FRIM menggalakkan pengurusan hutan mampan dan penggunaan optimum sumber-sumber hutan melalui pengetahuan dan teknologi yang dihasilkan daripada pelbagai kajian yang dijalankan. Bukan sahaja FRIM berbangga dengan kepakaran yang pelbagai, dengan memenangi anugerah penyelidikan dan kolaborasi antarabangsa telah memperoleh Institut bagai cendawan dalam Perhutanan tropika.

Institut Penyelidikan Perhutanan Malaysia (FRIM), pada ketika ini mempelawa calon-calon yang berumur 18 tahun ke atas, berkelayakan, komited dan bertanggungjawab untuk mengisi kekosongan jawatan berikut :

01. Pegawai Penyelidik Sosial N41
02. Pembantu Tadbir (Perkeranian/Operasi) N17

Cara memohon:

a) Permohonan jawatan kosong FRIM ini adalah dengan menggunakan kaedah atas talian / online sahaja, melalui Sistem Permohonan Jawatan Online FRIM. Sistem ini boleh diakses melalui pautan di bawah:

>> Sistem Permohonan Jawatan Online FRIM

b) Sila pautan jawatan kosong FRIM di bawah untuk melihat bidang tugas serta kelayakan diperlukan untuk setiap jawatan yang diiklankan:

c) Pemohon kali pertama bagi jawatan kosong FRIM melalui portal Sistem Permohonan Jawatan Online FRIM itu adalah dikehendaki mendaftarkan akaun permohonan terlebih dahulu. Manakala pemohon sedia ada boleh terus log masuk (login) untuk meneruskan permohonan.P/s: Khas untuk calon yang dipanggil ke sesi temuduga Pegawai Tadbir Diplomatik Gred M41 pada 09 Disember 2014 - 15 Januari 2015 ni. Dapatkan panduan temuduga lengkap di sini.Daftarkan emel di bawah. Ini akan membolehkan kami menghantar iklan-iklan jawatan kosong terkini seluruh negara dan tips-tips berkaitan kerjaya terus ke dalam emel anda. Masukkan emel di bawah sekarang!

Delivered by FeedBurner

No comments

Sila tinggalkan komen atau pendapat anda. Terima kasih!