Jawatan Kosong Kerajaan Negeri Terengganu Bulan Januari 2015 - Blog Tips Kerjaya

Breaking News

Jawatan Kosong Kerajaan Negeri Terengganu Bulan Januari 2015

Jawatan Kosong Kerajaan Negeri Terengganu
Jawatan Kosong Kerajaan Negeri Terengganu Januari 2015.

Tarikh tutup : 05 Januari 2015.

Terengganu terletak di Timur Laut Semenanjung Malaysia dan bersempadan di barat laut dengan Kelantan, barat daya oleh Pahang dan Timur oleh Laut China Selatan. Pulau-pulau beberapa syarikat, termasuk Pulau Perhentian, Pulau Kapas dan Pulau Redang, adalah juga sebahagian daripada negeri. Negeri ini mempunyai keluasan sebanyak 13,035 km2 (5,033 batu²).

Terengganu mempunyai populasi seramai 1,015,776 pada 2010. Menjelang tahun 2006, orang-orang Melayu membentuk 94.7% penduduk dan Cina, 2.6%, manakala India 0.2% dan lain-lain etnik Kumpulan terdiri daripada bakinya, 2.4%. Pada tahun 2000, penduduk di negeri ini adalah hanya 48.7% bandar; majoriti yang tinggal di kawasan luar bandar. Menurut Banci 2005, bahagian telah berubah dengan ketara, dengan 51% daripada penduduk yang tinggal di kawasan bandar dan 49% di luar bandar.

Permohonan adalah dipelawa daripada rakyat Negeri Terengganu yang berkelayakan sahaja bagi memenuhi jawatan di Pentadbiran Negeri Terengganu seperti diiklankan di bawah:

01. Pegawai Khidmat Pelanggan (Kontrak)

Cara Memohon:

a) Pemohon hendaklah mengemukakan surat permohonan bertulis (cover letter) dan resume yang komprehensif.

b) Setiap permohonan hendaklah dilengkapi dengan dokumen yang diperakui sah sebagai salinan sebenar seperti berikut:

i) Sijil Kelahiran atau Kad Pengenalan;
ii) Kelulusan Pelajaran;
iii) Lain-lain sijil dan dokumen yang berkaitan, jika ada.

c) Maklumat lanjut jawatan kosong Kerajaan Negeri Terenganu boleh didapati di pautan di bawah:


d) Hanya permohonan yang layak selepas tapisan sahaja dipanggil untuk temuduga. Pemohon yang tidak menerima jawapan selepas 3 bulan dari tarikh tutup iklan hendaklah menganggapkan mereka tidak berjaya.

e) Permohonan yang telah lengkap hendaklah alamatkan ke:

YB Setiausaha Kerajaan Terengganu
Bahagian Korporat
Tingkat 7, Wisma Darul Iman
20503 Kuala Terengganu.Tahniah, jika anda dipanggil ke temuduga SPA! Tapi tahukah anda, tahun ini setakat September 2014 ada lebih 1 JUTA permohonan diterima oleh SPA! So, how to stand out of 1++ Million applicant have been selected by SPA? Hargai peluang ini dan buat persediaan yang paling rapi untuk hadir temuduga melalui pautan berikut:
Daftarkan emel di bawah. Ini akan membolehkan kami menghantar iklan-iklan jawatan kosong terkini seluruh negara dan tips-tips berkaitan kerjaya terus ke dalam emel anda. Masukkan emel di bawah sekarang!

Delivered by FeedBurner

No comments

Sila tinggalkan komen atau pendapat anda. Terima kasih!