10 Jawatan Kosong (UPSI) Universiti Pendidikan Sultan Idris Bulan Januari 2015

Jawatan Kosong UPSI
Jawatan Kosong (UPSI) Universiti Pendidikan Sultan Idris Januari 2015.

Tarikh tutup: 19 Januari 2015.

(UPSI) Universiti Pendidikan Sultan Idris merupakan universiti awam di bandar Tanjung Malim yang mengkhusus dalam bidang pendidikan, Perak di Malaysia. Mula-mula ditubuhkan pada tahun 1922 sebagai Maktab Perguruan, ia adalah salah satu institusi pengajian tinggi di Malaysia berfungsi yang tertua.

Sedikit sejarah UPSI - Pusat latihan guru pertama di Tanah Melayu pada asalnya terletak di Taiping dan telah tahu sebagai Kolej latihan guru di Matang ini. Dibuka pada tahun 1913, rumah noble Melayu Taiping, Ngah Ibrahim pernah berkhidmat sebagai Kolej latihan guru yang pertama di Tanah Melayu sehingga ia berpindah ke Tanjung Malim sembilan tahun kemudian dan diberi nama Sultan Perak pada masa itu. Sejarah UPSI seperti yang kita tahu ia hari tarikh hingga 1922 Bilakah Universiti dikenali sebagai Sultan Idris Training College (SITC). Ia telah ditetapkan mooted oleh bekas Timbalan Pengarah sekolah-sekolah Melayu, R.O. Winstedt sebagai sebuah Kolej Latihan untuk guru-guru Melayu. Dinamakan selepas Almarhum Sultan Idris Murshidul Azam Shah, Sultan Perak ke-28, kolej ini telah dibuka pada 29 November 1922 oleh Ketua Setiausaha Negeri Melayu Bersekutu, Sir George Maxwell.

Universiti Pendidikan Sultan Idris (UPSI) pada ketika ini mempelawa warganegara Malaysia yang berkelayakan menyertai mereka meneruskan kebitaraan dengan mengisi jawatan-jawatan seperti tersenarai di bawah:

01. Jurutera (Mekanikal) J41
02. Pengawal Keselamatan KP11
03. Pembantu Makmal C17
04. Pembantu Pembedahan Pergigian U17
05. Penolong Jurutera (Mekanikal) JA29
06. Jururawat U29
07. Penolong Pegawai Perubatan U29
08. Pegawai Kebudayaan (Muzik, Tari & Teater) B41
09. Pegawai Psikologi S41
10. Pegawai Pergigian U44/48/52/54

Cara memohon:

a) Calon-calon yang ingin memohon jawatan di Universiti Pendidikan Sultan Idris (UPSI) perlu mendaftar untuk mempunyai akaun dengan UPSI Online Job Application. Boleh ikuti pautan berikut:


b) Untuk pemohon sedia ada, calon tidak perlu mendaftar semula/mewujudkan akaun baru, sebaliknya hanya perlu mengemaskini jawatan yang dipohon dalam akaun sedia ada.

c) Iklan asal jawatan kosong Universiti Pendidikan Sultan Idris (UPSI) boleh dicapai melalui pautan berikut:


d) Untuk sebarang pertanyaan Sila hubungi Bahagian Sumber Manusia  di talian 05-4506328 (En.Mustafa, Cik Norlina, Pn. Norul) / 6338 ( Pn. Murni) / 6340 (Pn. Nurul Ashikin) atau e-mel  [email protected]Tahniah, jika anda dipanggil ke temuduga SPA! Tapi tahukah anda, statistik setakat September 2014 ada lebih 1 JUTA permohonan diterima oleh SPA! So, how to stand out of 1 Million applicant have been selected by SPA? Hargai peluang ini dan buat persediaan yang paling rapi untuk hadir temuduga melalui pautan berikut:
Daftarkan emel di bawah. Ini akan membolehkan kami menghantar iklan-iklan jawatan kosong terkini seluruh negara dan tips-tips berkaitan kerjaya terus ke dalam emel anda. Masukkan emel di bawah sekarang!

Delivered by FeedBurner

No comments:

Post a Comment

Sila tinggalkan komen atau pendapat anda. Terima kasih!