7 Jawatan Kosong (UKM) Universiti Kebangsaan Malaysia Januari 2015 - Blog Tips Kerjaya

Breaking News

7 Jawatan Kosong (UKM) Universiti Kebangsaan Malaysia Januari 2015

Jawatan Kosong UKM
Jawatan Kosong (UKM) Universiti Kebangsaan Malaysia Januari 2015.

Tarikh tutup: 05 Januari 2015.

Usaha-usaha untuk merealisasikan institusi pendidikan tinggi berasaskan Bahasa Melayu dalam semua mata pelajaran melahirkan penubuhan The National Universiti Of Malaysia (UKM), pada Mei 18 tahun 1970. Penubuhan UKM yang pertama ialah di Lembah Pantai Kuala Lumpur. Kumpulan pertama  pelajar ialah seramai 192 prasiswazah dan 2 Siswazah. Berdaftar di 3 Fakulti; Sains, sastera dan Pengajian Islam.

Keperluan pendidikan tinggi untuk orang Melayu mula dibangkitkan dalam Mesyuarat Majlis Raja-raja yang berlangsung pada tahun 1903. Pada tahun 1917, Za’ba, seorang cendekiawan tersohor Tanah Melayu telah membangkitkannya dalam akhbar Lembaga Melayu. Ini diikuti pada tahun 1923, oleh seorang tokoh pendidik iaitu A. Kadir Adabi yang mengemukakan memorandum gagasan tersebut kepada DYMM Sultan Kelantan. Selepas merdeka, masalah perlanjutan pelajaran bagi pelajar sekolah menengah aliran Melayu dan sekolah agama Islam menyemarakkan lagi idea ini dan akhirnya tertubuhlah UKM.

Permohonan adalah dipelawa kepada warganegara Malaysia yang berumur 18 tahun ke atas bagi mengisi kekosongan jawatan Kosong di (UKM) Universiti Kebangsaan Malaysia seperti berikut:

01. Arkitek (Landskap) J41
02. Juruukur Bahan J41
03. Pegawai Penyelidik Sosial N41
04. Pegawai Pergigian U41
05. Pegawai Perubatan UD43
06. Pegawai Tadbir N41
07. Pereka B41
Cara memohon:

a) Permohonan jawatan kosong (UKM) Universiti Kebangsaan Malaysia ini adalah dengan menggunakan kaedah atas talian / online sahaja.

c) Sila klik pautan di bawah untuk melihat bidang tugas serta kelayakan diperlukan, dan seterusnya memulakan proses permohonan online anda:


c) Pemohon kali pertama bagi jawatan kosong (UKM) Universiti Kebangsaan Malaysia melalui portal kerjaya UKM adalah dikehendaki mendaftarkan akaun permohonan terlebih dahulu. Manakala pemohon sedia ada boleh terus log masuk (login) untuk meneruskan permohonan.Tahniah, jika anda dipanggil ke temuduga SPA! Tapi tahukah anda, tahun ini setakat September 2014 ada lebih 1 JUTA permohonan diterima oleh SPA! So, how to stand out of 1++ Million applicant have been selected by SPA? Hargai peluang ini dan buat persediaan yang paling rapi untuk hadir temuduga melalui pautan berikut:
Daftarkan emel di bawah. Ini akan membolehkan kami menghantar iklan-iklan jawatan kosong terkini seluruh negara dan tips-tips berkaitan kerjaya terus ke dalam emel anda. Masukkan emel di bawah sekarang!

Delivered by FeedBurner

No comments

Sila tinggalkan komen atau pendapat anda. Terima kasih!