11 Kerja Kosong (UKM) Universiti Kebangsaan Malaysia Mei 2016.

Kerja Kosong (UKM) Universiti Kebangsaan Malaysia Mei 2016.
Kerja Kosong (UKM) Universiti Kebangsaan Malaysia Mei 2016.

Tarikh tutup: 01 Mei 2016.

Usaha-usaha untuk merealisasikan institusi pendidikan tinggi berasaskan Bahasa Melayu dalam semua mata pelajaran melahirkan penubuhan The National Universiti Of Malaysia (UKM), pada Mei 18 tahun 1970. Penubuhan UKM yang pertama ialah di Lembah Pantai Kuala Lumpur. Kumpulan pertama  pelajar ialah seramai 192 prasiswazah dan 2 Siswazah. Berdaftar di 3 Fakulti; Sains, sastera dan Pengajian Islam.

Keperluan pendidikan tinggi untuk orang Melayu mula dibangkitkan dalam Mesyuarat Majlis Raja-raja yang berlangsung pada tahun 1903. Pada tahun 1917, Za’ba, seorang cendekiawan tersohor Tanah Melayu telah membangkitkannya dalam akhbar Lembaga Melayu. Ini diikuti pada tahun 1923, oleh seorang tokoh pendidik iaitu A. Kadir Adabi yang mengemukakan memorandum gagasan tersebut kepada DYMM Sultan Kelantan. Selepas merdeka, masalah perlanjutan pelajaran bagi pelajar sekolah menengah aliran Melayu dan sekolah agama Islam menyemarakkan lagi idea ini dan akhirnya tertubuhlah UKM.

Permohonan adalah dipelawa kepada warganegara Malaysia yang berumur 18 tahun ke atas bagi mengisi kerja kosong di (UKM) Universiti Kebangsaan Malaysia seperti berikut:

01. Juruteknik Perubatan U19
02. Jurutera J41
03. Juruukur Bangunan J41
04. Pegawai Kesatria S41
05. Pegawai Penyelidik Q41
06. Pegawai Sains C41
07. Pegawai Tadbir N41
08. Pegawai Teknologi Maklumat F41
09. Pemandu Kenderaan H11
10. Pembantu Muzium S17
11. Penolong Pustakawan S27

Cara memohon:

a) Permohonan kerja kosong (UKM) Universiti Kebangsaan Malaysia ini adalah dengan menggunakan kaedah atas talian / online sahaja.

c) Sila klik pautan di bawah untuk melihat bidang tugas serta kelayakan diperlukan, dan seterusnya memulakan proses permohonan online anda:


c) Pemohon kali pertama bagi kerja kosong (UKM) Universiti Kebangsaan Malaysia melalui portal kerjaya UKM adalah dikehendaki mendaftarkan akaun permohonan terlebih dahulu. Manakala pemohon sedia ada boleh terus log masuk (login) untuk meneruskan permohonan.Tips: Tidak pasti bagaimana menulis resume yang mantap dan menarik hati bakal majikan? Baca panduan menulis resume.Tahniah, sekiranya anda dipanggil ke temuduga SPA! Tahukah anda, statistik setakat bulan September 2014, ada lebih 1.5 juta permohonan diterima oleh SPA? So, how to stand out of 1 Million applicants that have been selected by SPA? Hargai peluang ini dengan membuat persediaan rapi untuk hadir ke temuduga melalui pautan berikut:
Daftarkan emel di bawah. Ini akan membolehkan kami menghantar iklan-iklan jawatan kosong terkini seluruh negara dan tips-tips berkaitan kerjaya terus ke dalam emel anda. Masukkan emel di bawah sekarang!

Delivered by FeedBurner

No comments:

Post a Comment

Sila tinggalkan komen atau pendapat anda. Terima kasih!