3 Kerja Kosong (IYRES) Institut Penyelidikan Pembangunan Belia Malaysia April 2016.

Kerja Kosong (IYRES) Institut Penyelidikan Pembangunan Belia Malaysia April 2016.
Kerja Kosong (IYRES) Institut Penyelidikan Pembangunan Belia Malaysia April 2016.

Tarikh tutup: 30 April 2016.

Institut Penyelidikan Pembangunan Belia Malaysia (IYRES) di tubuhkan dibawah Akta Pertubuhan Belia dan Pembangunan Belia 2007. IYRES ialah sebuah pusat penyelidikan nasional, di bawah naungan Kementerian Belia dan Sukan, yang menjalankan kajian terhadap pelbagai aspek pembangunan belia dan kaitannya dengan perubahan yang berlaku diperingkat nasional, rantau dan antarabangsa. IYRES telah dirasmikan oleh Perdana Menteri ke Empat iaitu Dato' Seri Abdullah Hj. Ahmad Badawi pada 15 Mei 2005 bersempena dengan Hari Belia Malaysia.

Untuk mencapai matlamatnya, IYRES akan melaksanakan pelbagai jenis program penyelidikan, menganjurkan persidangan, bengkel, syarahan dan seminar; menerbitkan Jurnal dan Monograf mengenai hasil penyelidikan serta mewujudkan program pendidikan dan latihan. Institut ini juga akan menyediakan kemudahan penyelidikan yang pelbagai, termasuklah sebagai sebuah pusat sumber dan data mengenai pembangunan belia.

Kini Institut Penyelidikan Pembangunan Belia Malaysia (IYRES) mempelawa warganegara yang berkelayakan bagi mengisi kekosongan kerja d IYRES.

1. Eksekutif Penyelidik (S41) - kontrak

2. Penolong Pegawai Penyelidik (S27) - kontrak

3. Penolong Pegawai Teknologi Maklumat (F29) - kontrak


Cara memohon:

a) Iklan asal mengenai kerja kosong IYRES boleh didapati di pautan di bawah:

>> Iklan asal Kerja Kosong IYRES 

b) Maklumat lanjut berkaitan kelayakan serta syarat-syarat yang diperlukan dan senarai tugas bagi setiap kerja boleh didapati dengan klik di setiap kerja kosong yang disenaraikan di atas.

c) Permohonan boleh dibuat dengan melayari laman web IYRES dan memuat turun BORANG PERMOHONAN. Pemohon boleh menghantar borang yang lengkap diisi berserta resume melalui e-mel ; atau permohonan secara terus melalui:

Unit Pentadbiran dan Sumber Manusia,
Bahagian Khidmat Pengurusan,
Institut Penyelidikan Pembangunan Belia Malaysia (IYRES),
Aras 10, Menara KBS,
No.27 Persiaran Perdana, Presint 4,
Pusat Pentadbiran Kerajaan Persekutuan,
62570 Putrajaya
Tel     : 03 – 8871 3254/3753
Faks  : 03 – 8871 3342
E-mel : [email protected]

d) Permohonan akan melalui tapisan terlebih dahulu. Hanya permohonan yang disenarai pendek akan dipanggil untuk ditemuduga.

e) Pemohon-pemohon yang tidak menerima jawapan daripada pihak IYRES selepas tiga (3) minggu dari tarikh iklan ditutup hendaklah menganggap permohonan mereka TIDAK BERJAYA.

f) Pemohon yang dipanggil temuduga perlu membawa dokumen-dokumen asal dan salinan sijil-sijil yang telah DISAHKAN berserta dengan borang permohonan yang telah dicetak untuk diserahkan kepada setiausaha temuduga.


Tips: Tidak pasti bagaimana menulis resume yang mantap dan menarik hati bakal majikan? Baca panduan menulis resume.Tahniah, sekiranya anda dipanggil ke temuduga SPA! Tahukah anda, statistik setakat bulan September 2014, ada lebih 1.5 juta permohonan diterima oleh SPA? So, how to stand out of 1 Million applicants that have been selected by SPA? Hargai peluang ini dengan membuat persediaan rapi untuk hadir ke temuduga melalui pautan berikut:
Daftarkan emel di bawah. Ini akan membolehkan kami menghantar iklan-iklan jawatan kosong terkini seluruh negara dan tips-tips berkaitan kerjaya terus ke dalam emel anda. Masukkan emel di bawah sekarang!

Delivered by FeedBurner

No comments:

Post a Comment

Sila tinggalkan komen atau pendapat anda. Terima kasih!