3 Kerja Kosong (NCIA) Wilayah Ekonomi Koridor Utara Mei 2016.

Kerja Kosong Wilayah Ekonomi Koridor Utara Mei 2016.

Kerja Kosong (NCIA) Wilayah Ekonomi Koridor Utara Mei 2016.

Tarikh tutup: 1 Mei - 8 Mei  2016.

Pihak berkuasa pelaksanaan koridor Utara (NCIA) telah ditubuhkan di bawah Northern Corridor mengikut Akta 2008 (Akta 687) sebagai pihak berkuasa yang bertanggungjawab untuk menyediakan hala tuju, dasar dan strategi berkaitan dengan pembangunan sosio-ekonomi di koridor ekonomi Wilayah Utara (Koridor Utara), yang merangkumi 21 daerah di utara Semenanjung Malaysia iaitu di Negeri Kedah, Perak, Perlis dan Pulau Pinang.

Wilayah Ekonomi Koridor Utara (Northern Corridor Economic Region) atau NCER Malaysia merupakan kawasan pembangunan ekonomi dan sosial yang membabitkan negeri Perlis, Kedah, Pulau Pinang dan utara Perak. Ia diperkenalkan sejak Rancangan Malaysia ke-9 (2006-2010) pada Januari 2007 bagi merujuk kepada Wilayah Ekonomi Koridor Utara (NCER). Koridor Utara dirasmikan pada 30 Julai 2007 oleh Perdana Menteri Malaysia, Abdullah Ahmad Badawi.  

NCIA mempelawa permohonan daripada calon yang berminat menyertai organisasi mereka untuk kerja kosong yang diiklankan seperti berikut:

Cara memohon:

a) Permohonan kerja kosong NCIA ini adalah dengan menggunakan kaedah atas talian / online sahaja, melalui portal kerjaya jobstreet.

b) Sila klik pautan kerja kosong NCIA di setiap kerja untuk melihat bidang tugas serta kelayakan diperlukan, dan seterusnya memulakan proses permohonan online anda.

c) Pemohon kali pertama bagi kerja kosong NCIA melalui portal kerjaya itu adalah dikehendaki mendaftarkan akaun permohonan terlebih dahulu. Manakala pemohon sedia ada boleh terus log masuk (login) untuk meneruskan permohonan.Tips: Tidak pasti bagaimana menulis resume yang mantap dan menarik hati bakal majikan? Baca panduan menulis resume.Tahniah, sekiranya anda dipanggil ke temuduga SPA! Tahukah anda, statistik setakat bulan September 2014, ada lebih 1.5 juta permohonan diterima oleh SPA? So, how to stand out of 1 Million applicant that have been selected by SPA? Hargai peluang ini dengan membuat persediaan rapi untuk hadir ke temuduga melalui pautan berikut:
Daftarkan emel di bawah. Ini akan membolehkan kami menghantar iklan-iklan jawatan kosong terkini seluruh negara dan tips-tips berkaitan kerjaya terus ke dalam emel anda. Masukkan emel di bawah sekarang!

Delivered by FeedBurner

No comments:

Post a Comment

Sila tinggalkan komen atau pendapat anda. Terima kasih!