2 Kerja Kosong MIROS Bulan Jun 2016.

Kerja Kosong MIROS Bulan Jun 2016.
Kerja Kosong MIROS Bulan Jun 2016.

Tarikh tutup: 6 Jun 2016.

Malaysian Institute of Road Safety Research (MIROS), ditubuhkan pada 3 Januari 2007, MIROS berfungsi sebagai pusat sehenti untuk penjanaan dan penyebaran maklumat keselamatan jalan raya melalui media cetak dan program latihan yang bersepadu. MIROS menjalankan kajian dan menilai prosedur semasa mengenai keselamatan jalan raya untuk menjana maklumat yang akan membentuk teras kepada program-program intervensi berasaskan bukti untuk meningkatkan keselamatan jalan raya.

Institut Penyelidikan Keselamatan Jalan Raya Malaysia (MIROS), sebuah agensi Badan Berkanun di bawah Kementerian Pengangkutan Malaysia mempelawa calon-calon yang berkelayakan dalam bidang yang berkaitan untuk mengisi kekosongan kerja seperti berikut :

1. Research Officer (Q41)
2. 
Research Assistant (Q17)

Cara memohon:

a) Permohonan hendaklah secara atas talian / online melalui portal permohonan jawatan online MIROS. Sila gunakan pautan berikut:


b) Pengguna kali pertama portal ini dikehendaki mendaftar akaun permohonan sebelum boleh meneruskan proses. Sila klik pautan di bawah untuk melihat syarat dan kelayakan permohonan:

>> Syarat dan kelayakan kerja MIROS 2016

c) Iklan asal kerja kosong MIROS ini boleh dirujuk melalui pautan yang disediakan di bawah:


d) Pemohon hendaklah memuat naik salinan dokumen-dokumen berikut :

- Kad Pengenalan dan Sijil Kelahiran;
- Sijil Kelulusan Persekolahan:SPM/SPM(V)/STPM;
- Sijil  yang  membuktikan  kelulusan  Bahasa  Melayu  setaraf  kelulusan  SPM (jika  berkenaan);
- Ijazah/Diploma  dan  transkrip/surat  pengesahan kelulusan peperiksaan akhir dari pusat-pusat pengajian tinggi;
- Sijil-sijil lain  yang  ada  berkaitan  dengan jawatan seperti sijil pendaftaran penuh dengan lembaga ikhtisas atau kelulusan-kelulusan lain;
- Surat  pelepasan  biasiswa  selain  daripada Pemegang Biasiswa Persekutuan (jika berkenaan);
- Sijil pendaftaran calon kurang upaya/surat pengesahan penerima bantuan Jabatan Kebajikan Malaysia/Program Kesejahteraan Rakyat (jika berkenaan).

e) Sekiranya tiada sebarang maklum balas diterima daripada pihak MIROS selepas tiga (3) bulan dari tarikh tutup iklan, permohonan dianggap TIDAK BERJAYA.


Tips: Tidak pasti bagaimana menulis resume yang mantap dan menarik hati bakal majikan? Baca panduan menulis resume.Tahniah, sekiranya anda dipanggil ke temuduga SPA! Tahukah anda, statistik setakat bulan September 2014, ada lebih 1.5 juta permohonan diterima oleh SPA? So, how to stand out of 1 Million applicants that have been selected by SPA? Hargai peluang ini dengan membuat persediaan rapi untuk hadir ke temuduga melalui pautan berikut:
Daftarkan emel di bawah. Ini akan membolehkan kami menghantar iklan-iklan jawatan kosong terkini seluruh negara dan tips-tips berkaitan kerjaya terus ke dalam emel anda. Masukkan emel di bawah sekarang!

Delivered by FeedBurner

No comments:

Post a Comment

Sila tinggalkan komen atau pendapat anda. Terima kasih!