2 Kerja Kosong Suruhanjaya Pengangkutan Awam Darat (SPAD) Jun 2016.

Kerja Kosong Suruhanjaya Pengangkutan Awam Darat (SPAD) Jun 2016
Kerja Kosong Suruhanjaya Pengangkutan Awam Darat (SPAD) Jun 2016.

Tarikh tutup: 9 Jun - 12 Jun 2016

Suruhanjaya Pengangkutan Awam Darat (SPAD) telah ditubuhkan secara rasmi pada 3 Jun 2010. Penubuhan ini berikutan kelulusan Akta Suruhanjaya Pengangkutan Awam Darat 2010 oleh Parlimen pada Mei 2010. SPAD telah mendapat kuasa penuh pada 31 Januari 2011 dengan pewartaan Akta pengangkutan awam tanah 2010. SPAD, yang terletak di bawah bidang kuasa Perdana Menteri, membawa fungsi merangka dasar, merancang dan mengawal semua aspek kereta api, bas dan perkhidmatan teksi serta perkhidmatan berasaskan jalan dan rel di bawah satu bumbung. SPAD juga mempunyai kuasa penguatkuasaan dengan kerjasama yang erat dengan agensi penguatkuasaan lain seperti Polis Diraja Malaysia dan Jabatan Pengangkutan Jalan.

SPAD mempelawa calon-calon Warganegara Malaysia yang berminat dan berkelayakan dalam bidang-bidang yang berkaitan untuk mengisi kekosongan kerja yang ditawarkan di bawah:

Cara memohon:

a) Permohonan kerja kosong Suruhanjaya Pengangkutan Awam Darat (SPAD) ini adalah dengan menggunakan kaedah atas talian / online sahaja, melalui portal kerjaya jobstreet.

b) Pemohon kali pertama bagi kerja kosong Suruhanjaya Pengangkutan Awam Darat (SPAD)) melalui portal kerjaya itu adalah dikehendaki mendaftarkan akaun permohonan terlebih dahulu. Manakala pemohon sedia ada boleh terus log masuk (login) untuk meneruskan permohonan.

c) Sila klik pautan kerja kosong Suruhanjaya Pengangkutan Awam Darat (SPAD) di setiap kerja di atas untuk melihat bidang tugas serta kelayakan diperlukan, dan seterusnya memulakan proses permohonan online anda.Tips: Tidak pasti bagaimana menulis resume yang mantap dan menarik hati bakal majikan? Baca panduan menulis resume.Tahniah, sekiranya anda dipanggil ke temuduga SPA! Tahukah anda, statistik setakat bulan September 2014, ada lebih 1.5 juta permohonan diterima oleh SPA? So, how to stand out of 1 Million applicants that have been selected by SPA? Hargai peluang ini dengan membuat persediaan rapi untuk hadir ke temuduga melalui pautan berikut:
Daftarkan emel di bawah. Ini akan membolehkan kami menghantar iklan-iklan jawatan kosong terkini seluruh negara dan tips-tips berkaitan kerjaya terus ke dalam emel anda. Masukkan emel di bawah sekarang!

Delivered by FeedBurner

No comments:

Post a Comment

Sila tinggalkan komen atau pendapat anda. Terima kasih!