Kerja Kosong (FRIM) Institut Penyelidikan Perhutanan Malaysia Jun 2016.

Kerja Kosong (FRIM) Institut Penyelidikan Perhutanan Malaysia Jun 2016.
Kerja Kosong (FRIM) Institut Penyelidikan Perhutanan Malaysia Jun 2016.

Tarikh tutup: 24 Jun 2016.

Institut Penyelidikan Perhutanan Malaysia (FRIM) ialah salah sebuah institusi yang terkemuka dalam penyelidikan perhutanan tropika di dunia. Ditubuhkan pada tahun 1929, FRIM pada awalnya dikenali sebagai Institut Penyelidikan Perhutanan (IPP) menjadi sebuah badan berkanun sepenuhnya dengan ditadbir oleh Lembaga Penyelidikan dan Pembangunan Perhutanan Malaysia (MFRDB) di bawah Kementerian Perusahaan Utama pada 1985. Sejak tahun 2003, kedua-dua FRIM dan MFRDB telah dipindahkan ke bawah bidang kuasa Kementerian Sumber Asli dan Alam Sekitar. Institut ini terletak di kawasan seluas 545 hektar bersebelahan dengan Hutan Simpan Bukit Lagong di perbandaran Kepong, kira-kira 16 km barat laut dari Kuala Lumpur.

FRIM menggalakkan pengurusan hutan mampan dan penggunaan optimum sumber-sumber hutan melalui pengetahuan dan teknologi yang dihasilkan daripada pelbagai kajian yang dijalankan. Bukan sahaja FRIM berbangga dengan kepakaran yang pelbagai, dengan memenangi anugerah penyelidikan dan kolaborasi antarabangsa telah memperoleh Institut bagai cendawan dalam Perhutanan tropika.

Institut Penyelidikan Perhutanan Malaysia (FRIM), pada ketika ini mempelawa calon-calon yang berumur 18 tahun ke atas, berkelayakan, komited dan bertanggungjawab untuk mengisi kekosongan jawatan berikut :

01. Pegawai Tadbir N48 (Pengurus Pemasaran dan Pembangunan Perniagaan)

Cara memohon:

a) Permohonan kerja kosong FRIM ini adalah dengan menggunakan kaedah atas talian / online sahaja, melalui Sistem Permohonan Jawatan Online FRIM. Sistem ini boleh diakses melalui pautan di bawah:

>> Sistem Permohonan Kerja Online FRIM

b) Sila klik pautan kerja kosong FRIM di bawah untuk melihat bidang tugas serta kelayakan diperlukan untuk kerja yang diiklankan:


c) Pemohon kali pertama bagi kerja kosong FRIM melalui portal Sistem Permohonan Jawatan Online FRIM itu adalah dikehendaki mendaftarkan akaun permohonan terlebih dahulu. Manakala pemohon sedia ada boleh terus log masuk (login) untuk meneruskan permohonan.Tips: Tidak pasti bagaimana menulis resume yang mantap dan menarik hati bakal majikan? Baca panduan menulis resume.Tahniah, sekiranya anda dipanggil ke temuduga SPA! Tahukah anda, statistik setakat bulan September 2014, ada lebih 1.5 juta permohonan diterima oleh SPA? So, how to stand out of 1 Million applicants that have been selected by SPA? Hargai peluang ini dengan membuat persediaan rapi untuk hadir ke temuduga melalui pautan berikut:
Daftarkan emel di bawah. Ini akan membolehkan kami menghantar iklan-iklan jawatan kosong terkini seluruh negara dan tips-tips berkaitan kerjaya terus ke dalam emel anda. Masukkan emel di bawah sekarang!

Delivered by FeedBurner

No comments:

Post a Comment

Sila tinggalkan komen atau pendapat anda. Terima kasih!