Kerja Kosong SIRIM Berhad Jun 2016

Kerja Kosong SIRIM Berhad Jun 2016.
Kerja Kosong SIRIM Berhad Jun 2016.

Tarikh tutup: 15 Jun 2016.

Pada tahun 1964, Kerajaan Malaysia mengarahkan Menteri Perdagangan dan industri untuk membuat kajian bagi mewujudkan organisasi Standard Kebangsaan. Ini adalah sebagai tindak balas kepada keperluan mendesak untuk mengamalkan prinsip penstandardan selaras Malaysia mempercepatkan pembangunan perindustrian.

Hasilnya, institusi piawaian Malaysia (SIM) pada mulanya ditubuhkan sebagai sebuah Jabatan Kerajaan di bawah Kementerian Perdagangan dan industri pada awal 1966. Pada Oktober 1966, Akta Standard No: 76, 1966 diluluskan di Parlimen membuat SIM badan Standard Kebangsaan. SIM adalah ditadbir oleh Majlis standard. Akta Standard menyediakan Majlis Standard dengan kuasa bebas untuk pengisytiharan standard dan pengeluaran lesen mark pensijilan.

SIRIM Berhad pada ketika ini sedang mencari calon-calon yang berbakat, berminat dan komited dengan tugas untuk mengisi kekosongan yang sedang ditawarkan seperti berikut:

1. SIRIM STS Trainee Program (SSTP)

Melalui program ini, peserta akan didedahkan dengan pengetahuan dan pengalaman sebenar bekerja iaitu dengan menggunakan konsep "latihan dalam bekerja". Sepanjang program ini yang dijalankan selama setahun, peserta mungkin akan diserapkan sama ada secara kontrak atau tetap bergantung kepada prestasi dan juga keperluan syarikat.

Tanggungjawab:
- menyediakan proposal/quotation
- mengemaskini data proposal/quotation setiap hari
- menyediakan laporan analisis proposal/quoatation
- menyediakan brosur latihan

Syarat dan kelayakan:
- memiliki ijazah sarjana muda dalam bidang pemasaran/pengurusan perniagaan
- kemahiran berkomunikasi dan interpersonal yang bagus
- kemahiran komputer
- berumur kurang daripada atau 30 tahun sewaktu memohon

Insentif:
- elaun bulanan sebanyak RM 1,800.00 sebulan
- cuti tahunan iaitu 8 hari setahun tidak termasuk cuti am
- cuti sakit (medical leave) 14 hari dengan surat doktor panel yang dilantik oleh SIRIM.
- peserta yang dikehendaki bekerja di luar daerah di dalam negara akan mendapat elaun makan, elaun harian dan hotel sepanjang tugasan.

Cara memohon:

a) Permohonan jawatan kosong SIRIM Berhad ini hanya boleh dibuat secara online melalui portal SIRIM Careers sahaja.

b) Untuk memulakan proses permohonan dan melihat kelayakan diperlukan untuk kerja kosong di atas yang anda berminat, sila ikuti pautan di bawah:


c) Bagi pemohon kali pertama kerja kosong SIRIM, anda adalah dimestikan mendaftar akaun permohonan di dalam portal tersebut. Manakala bagi pemohon sedia ada, anda boleh terus login untuk meneruskan permohonan.Tips: Tidak pasti bagaimana menulis resume yang mantap dan menarik hati bakal majikan? Baca panduan menulis resume.Tahniah, sekiranya anda dipanggil ke temuduga SPA! Tahukah anda, statistik setakat bulan September 2014, ada lebih 1.5 juta permohonan diterima oleh SPA? So, how to stand out of 1 Million applicant that have been selected by SPA? Hargai peluang ini dengan membuat persediaan rapi untuk hadir ke temuduga melalui pautan berikut:
Daftarkan emel di bawah. Ini akan membolehkan kami menghantar iklan-iklan jawatan kosong terkini seluruh negara dan tips-tips berkaitan kerjaya terus ke dalam emel anda. Masukkan emel di bawah sekarang!

Delivered by FeedBurner

No comments:

Post a Comment

Sila tinggalkan komen atau pendapat anda. Terima kasih!